Toer de Almere haalt 2500 euro opEsplanade bruist van de activiteiten

28 juni 2010 10:47

STAD CENTRUM - Op de Esplanade in het centrum van Almere Stad was het afgelopen weekeinde een drukte van belang. Zo werd de eerste editie van de Toer de Almere afgewerkt en werd het muziekfestival Jazz Below the Sea gehouden. Het kille weer zorgde niet voor grote bezoekersaantallen, maar gezellig was het wel.
De fietstocht Toer de Almere beleefde in ieder geval een succesvolle eerste editie. Ruim 150 fietsers trapten samen 2.500 euro bij elkaar. Het geld komt ten goede aan het Astma Fonds. Het is de bedoeling om de Toer de Almere jaarlijks te organiseren. Het geld is dan telkens voor een wisselend goed doel.
Rond de tocht waren verschillende activiteiten, zoals een Drakenbootrace. Maar ook kwamen muziekliefhebbers aan hun trekken met Jazz Below the Sea. De organisatie had duidelijk te lijden onder de weersomstandigheden en natuurlijk bleven zaterdagmiddag ook veel Almeerders thuis om het Nederlands Elftal op het WK tegen Japan te zien voetballen. Dat was jammer, want de wedstrijd kon ook gevolgd worden op een mega-scherm. (Foto's: Fred Rotgans)