Ton van de Kamp van hardloopgroep Just Run: "Trainers vormen de basis"

17 juni 2009 07:00

PARKWIJK - Just Run is de grootste recreatieve loopgroep van Almere. Met ruim driehonderd leden en zestien gediplomeerde trainers is de hardloopgroep, opgericht door Ton van de Kamp, op professioneel niveau bezig met hardlooptrainingen.


"Wij lopen vanuit de sporthal in Parkwijk in Almere Stad en vanuit de sporthal Almere Buiten", zegt Ton. "Er kan gelopen worden op verschillende niveaus, van beginner tot gevorderd. Maar ongeacht het niveau waarop iemand loopt is het belangrijk dat de trainers gediplomeerd zijn: zij vormen de basis van de organisatie."
Ton houdt vinger aan de pols wat de trainersgroep betreft. "De trainers van Just Run hebben natuurlijk loopervaring en 'lopen' al een tijd mee met Just Run. Daarnaast zijn ze sociaal, hebben oog voor de mindere lopers in een groep. Het is belangrijk dat alle lopers evenveel aandacht krijgen en vooral na de loop met een tevreden gevoel naar huis gaan, ongeacht het loopniveau. En natuurlijk zijn de trainers heel belangrijk voor de sfeer in een groep. Er is bij ons altijd wel ruimte om grapjes te maken, er heerst een 'losse' sfeer. Ik prijs mij zeer gelukkig met onze trainersgroep."

Diploma Atletiekunie

Om hardlooptraining te kunnen geven, moeten lopers diploma 'trainer 3' op zak hebben. Deze wordt afgegeven door de Atletiekunie. "En dan volgen trainers bij Just Run de specialisatie 'looptrainer'", zegt Ton. "Daarin zit een gedeelte theorie en praktijk en bestaat uit o.a.: training geven, evenementen organiseren en het begeleiden van atleten. " Just Run investeert ieder jaar veel in deze opleiding, omdat het zeer belangrijk is dat de atleten op een verantwoorde manier training krijgen.
Trainers worden in de organisatie gewaardeerd. "Een paar keer per jaar gaan we met alle trainers uit lunchen of doen we een high tea. Het is belangrijk dat zij het naar hun zin hebben, dat werkt door in de hele organisatie en dus ook bij de lopers zelf."
Mensen die benieuwd zijn naar de trainers en manier van trainen van Just Run kunnen altijd een aantal weken mee komen trainen zonder verdere verplichtingen. Kijk voor meer info op www.justrun.nl of bel Ton van de Kamp op 036-5366697/06-55816430.