Top ITF 4 jeugd-toernooi in Centre Point

24 februari 2010 08:00

STAATSLIEDENWIJK - Op de banen van Centre Point Almere waar TennisCollege Flevoland en de Nationale selectie hun trainingen verzorgen, werd afgelopen week een ITF 4 toernooi gehouden.


Het ITF 4 tennistoernooi is een jeugdwereld ranglijst toernooi. Spelers uit de hele wereld speelden in Almere geweest om punten te vergaren voor de Jeugdwereldranglijst. Het Hotel Finn was het spelershotel waar spelers met verschillenden nationaliteiten (Russen, Japanners, Amerikanen, Spanjaarden) verbleven. Zij waren erg enthousiast over het toernooi. Zeker omdat trein, hotel, tenniscentrum en het stadscentrum op loopafstand van elkaar liggen.
Het Tenniscollege Flevoland organiseert dit toernooi nu al jaren en elke keer krijgen we van de vele buitenlanders veel complimenten over Almere. Toernooidirecteur Erwin de Boerdere: "De wedstrijden hadden een superhoog niveau en dat was voor het publiek geweldig om naar te kijken."
In de meisjesfinale moest de Nederlandse Tessa Breve opgeven tegen de Tsjechische Tereza Jankovska in bij een 6-0 achterstand. De jongens finale ging tussen de Spanjaard Artunedo en de Belg Merckx, De sterke Spanjaard won in twee sets 6-4 6-1.
De meisjesdubbel werd een prooi voor de Belgen Maggen/Dom, die wonnen in een spannende driesetter van de Nederlandse meisjes Kluiving/Tiel. Bij de jongensdubbel ging de titel naar Belgen Chambier/Merckx, die wonnen ook in drie sets van de Fransen Loikoli/Py.