Top Triathlon Team Almere maakt doorstart in 2012

05 oktober 2011 05:00

ALMERE - Begin 2011 heeft UPC besloten niet door te gaan met de sponsoring van het triatlonteam van de Stichting Top Triathlon Almere. Ondanks meerdere mooie klasseringen is het niet gelukt om een nieuwe hoofdsponsor te vinden.


Tijdens het seizoen 2011 kon het team, bestaande uit zeven atleten, nog overleven met opgebouwde reserves in de hoop voor het einde van het jaar een nieuwe hoofdsponsor te vinden voor het 2012-seizoen. Ondanks meerdere mooie klasseringen is het niet gelukt om een nieuwe hoofdsponsor te vinden waardoor het team in de huidige bezetting zal ophouden te bestaan.
Met een kleine groep gelijkgezinde atleten wordt een doorstart gemaakt. Het nieuwe team bestaat uit de triatleten Merijn Schuurman, Thomas Naasz, Tjardo Visser en Nina Bakker. De doorstart wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële injectie van de werkgever van Thomas, Albemarle Catalysts uit Amsterdam.

NK Long Distance

Het team zal zich richten op de persoonlijke ontwikkeling van de atleten met als doel de Nederlandse Kampioenschappen LD in Almere en kwalificatie voor de Ironman World Championships op Hawaï. Merijn probeert kwalificatie te bewerkstelligen tijdens het EK in Frankfurt, terwijl Thomas en Nina hiervoor hun geluk gaan beproeven tijdens Ironman Regensburg. Voor Tjardo zal de focus na zijn vierde plaats op het EK halve triathlon van dit jaar liggen op het verder ontwikkelen op de lange afstand om aansluiting te gaan vinden bij de wereldtop.
Het team blijft zich inspannen voor de zoektocht naar een nieuwe hoofdsponsor voor 2012 en verder. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij teammanager Merijn Schuurman: merijn@stichtingtoptriathlonalmere.nl.