Topacts met Gerard Joling, Jeroen van der Boom, Wolter KroesGratis festival LaMère wordt grootste

18 maart 2009 08:00

STAD CENTRUM - De derde editie van het gratis Festival LaMère wordt groter dan ooit. In het weekend van 3, 4 en 5 juli komen artiesten als Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Wolter Kroes naar de Esplanade in het stadscentrum.


"We kunnen wel stellen dat het festival nu volwassen is geworden", zegt Jacco Oostwouder, samen met Martin Langeveld, Dave Wijgergangs en Michael Murphy één van de organisatoren van het festival. "In Hoofddorp organiseren we een dergelijk festival al tien jaar en daar komen inmiddels 50.000 mensen en is er een businessclub van tachtig bedrijven."
In Almere en omgeving is LaMère nu ook uitgegroeid tot hét grootste gratis muziekfestival. Oostwouder: "LaMère wordt jaarlijks in het eerste weekend van juli gehouden. Het eerste jaar probeerden we de formule uit. Met de Amerikaanse zangeres Robin S. kwam er vorig jaar al veel meer publiek naar de Esplanade. Met kanjers als Joling, Van der Boom en Kroes zal het dit jaar alleen nog maar grootser worden. En gewoon gratis toegankelijk, hè!"
Het festival wordt gedragen door een aantal grote sponsors, verenigd in de stichting 'Almere; Daar zit muziek in!'. Afgelopen donderdag was er voor bedrijven een informatieavond waarin het programma voor dit jaar bekend werd gemaakt. Oostwouder: "LaMère is namelijk ook voor ondernemers een plek en mogelijkheid om zich te profileren, relaties te onthalen, producten te presenteren en aan naamsbekendheid te werken. We zijn dan ook ontzettend blij dat Almere City Marketing ons dit jaar subsidie heeft gegeven."
Het is duidelijk dat het festival LaMère de stad in het weekeinde van 3, 4 en 5 juli volledig op zijn kop zal zetten.

Programma

Vrijdag 3 juli vanaf 19.00 uur
Partyband Tof
Gerard Joling
Zaterdag 4 juli vanaf 19.00 uur
Trafassi
Jeroen van der Boom
Zondag 5 juli vanaf 13.00 uur
Almeerse artiesten
Wolter Kroes