Topentertainment van Ali B & Friends en Glennis GraceJongeren worden verwend op Evenaar Festival

25 maart 2009 08:00

CENTRUM BUITEN - Het centrum van Almere Buiten is op zaterdag 30 en zondag 31 mei opnieuw de thuisbasis voor het Evenaar Festival. Dit jaar is het festival écht Almeers met de special 'Ik hou van Almere'. Topartiesten van Almeerse bodem, zoals Glennis Grace en Ali B, zijn er bij!


De toegang is gratis, dus bezoekers kunnen genieten van deze sterren en andere talenten. Er is een veelheid aan culturele, culinaire en sportieve activiteiten. Speciaal voor jongeren is er op twee podia wat te beleven.

Cross-over muziekgenres

Diggin' neemt op zaterdagmiddag de programmering over op het Evenaarpodium met het Diggin' lifestyle Event. Allerlei kunstdisciplines worden gemixt, zoals live hiphop, live art (graffiti), dans en mode. Het publiek wordt verrast met cross-overs tussen verschillende muziekgenres, zoals een optreden van een beatboxer en een harpiste. De reggae-band District Lyons sluit het event waardig af met een hiphop cross-over. Diggin' laat daarmee op het Evenaar Festival door de inbreng van de jongeren zelf de positieve kant van de hiphopcultuur zien.
DJ Knock-Out Almere

Op zaterdagavond en op zondagmiddag is het Regenboogpodium op het Globeplein alleen bestemd voor jongeren. Zaterdagavond kunnen lokale DJ-talenten draaien tijdens de DJ Knock-Out Almere. De winnaar van de DJ Knock-Out verovert een plek in de line-up van de Dancetour en mag voor duizenden stadsgenoten draaien. Op zondagmiddag neemt welzijnsorganisatie De Schoor op gelijke manier het jongerenpodium over.
Taptoe

Het festival is een ontmoeting van uitersten. Op zaterdagmiddag kunnen jongeren ook kennismaken met een heel ander muziekgenre. De Mars en Show 2daagse organiseert namelijk net als vorig jaar de Taptoe. De verschillende muziekgenres en verschillende doelgroepen waarborgen een kleurrijk weekend!
Voor meer informatie, een optreden aanmelden, vrijwilliger worden of een kraam huren tijdens het festival, kijk op www.evenaarfestival.nl.