Toppers van de toekomst - Annisa Ahmed

05 oktober 2020 13:00

Topsport Flevoland stelt in de maandelijkse rubriek "Toppers van de Toekomst" in de Almere Deze WEEK, Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: hockeytalent Annisa Ahmed

ALMERE - De vijftienjarige Annisa Ahmed hockeyt al vanaf haar zesde jaar bij de Almeerse Hockey Club. Vroeger voetbalde ze dagelijks met de jongens uit de wijk. "Als ik niet zou hockeyen, dan denk ik dat ik zou voetballen. Dat is een teamsport en je moet fysiek en mentaal sterk zijn, dat spreekt mij erg aan."

Annisa traint ongeveer veertien uur in de week. In de coronaperiode kreeg ze van de fysio wekelijks een loopschema. Daarnaast heeft ze in deze periode krachttraining gedaan en veel touwtje gesprongen en op de hometrainer gefietst.

In september mocht Annisa selectie doen voor het Nederlands jeugdteam onder de negentien jaar. Helaas is ze na drie selectierondes afgevallen. Ze moet best veel doen/laten om zich te focussen op hockeyen, en om fysiek sterk en gezond te blijven. "Ik moet voldoende rust nemen en op mijn voeding letten. Sinds kort doe ik ook aan yoga. Maar ik zorg er ook voor dat ik geregeld leuke dingen doe, zodat ik mijn plezier behoud."

Via topsport Flevoland kreeg Annisa vijf jaar geleden de Flevoland Talentstatus. Hierdoor kreeg ze vrijstelling van school om deel te nemen aan de trainingen van het Nederlands jeugdteam. Op dit moment zit ze in 5 VWO van CSE, een topsportschool in Zwolle. Hier wordt rekening gehouden met trainingen en toernooien.

Haar grootste droom/doel op korte termijn is om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen en dan vervolgens weer kans te maken om in de selectie U19 te komen en om bij dames 1 van SCHC te hockeyen.

Op de vraag wat ze gaat doen als ze het gewenste sportniveau niet haalt, antwoordt ze: "Dan zou ik mij richten op een succesvolle maatschappelijke carrière. Na mijn VWO wil ik bestuurs- en organisatiewetenschap studeren en vervolgens een goede baan vinden, die aansluit bij mijn interesse en talenten."

Annisa in actie. (Foto: Jasper Abelen)