Toppers van de toekomst - Kirsten de Wit (badminton)

05 juni 2021 11:00

Topsport Flevoland stelt in de maandelijkse rubriek 'Toppers van de Toekomst' Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: badmintontalent Kirsten de Wit.

ALMERE - Als klein meisje keek Kirsten al naar de badmintontraining van haar broer en zus. Dat vond ze zo leuk dat ze zelf ook op badminton wilde. Op 7-jarige leeftijd is ze begonnen en een jaar later speelde ze al competitie. Sinds afgelopen zomer traint het inmiddels 17-jarige badmintontalent 18 uur per week op het nationale sportcentrum Papendal in Arnhem.

Tijdens de lockdown in het najaar van 2020 konden de trainingen op Papendal gelukkig doorgaan. Kirsten: "De competitie bij mijn club BV Almere is toen wel gestopt. Ook heeft Nederland vanwege corona besloten niet naar het EJK U19 in Finland te gaan begin november, ik was hiervoor wel geselecteerd." Dit jaar wil ze graag weer internationale toernooien spelen en hoopt komend seizoen weer te schitteren in het 'geel' van BV Almere.

Kirsten is begonnen met de studie Finance & Control op de HAN in Arnhem. De combinatie school en sport vindt ze best lastig vooral in coronatijd waarbij je niet naar school mag. Na de zomer switcht Kirsten daarom naar de studie Sportkunde, die vanuit de HAN op locatie Papendal wordt gegeven. "Deze studie is makkelijker te combineren met de keuze voor topsport. Je komt in een klas met topsporters, bij de huidige studie ben ik de enige topsporter in de klas."

Naast badminton vindt Kirsten het leuk om spelletjes te spelen met vrienden en familie. Ze is competitief en wil graag winnen. Met Frenkie de Jong zou ze wel een dagje willen ruilen omdat hij bij een van de beste voetbalclubs van de wereld speelt en ze fan is van zijn spel.

Kirstens ambitie is om het maximale uit haar badmintoncarrière te halen. "Mijn doel voor nu is een medaille halen op een EJK en een kwartfinale op een WJK. En uiteraard meer Nederlandse titels winnen bij de jeugd en uiteindelijk ook bij de senioren. Mijn grootste droomdoel is natuurlijk de Olympische Spelen, maar dat duurt nog wel even."

Kirsten de Wit (Foto: René Lagerwaard)