Toppers van de toekomst - Laura Segerius

02 februari 2021 09:00

Topsport Flevoland stelt in de maandelijkse rubriek 'Toppers van de Toekomst' in Almere DEZE WEEK, Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: mogul skiester Laura Segerius.

ALMERE - Op internet zag de toen 7-jarige Laura een filmpje van skiën op een waterschans en dat wilde ze ook weleens proberen. Zo kwam ze in aanraking met Mogul (of buckel) skiën. Dit is een stoere olympische sport waarbij je op hoge snelheid door een buckelspoor (bultenspoor) skiet en onderweg coole jumps maakt over twee schansen.

Laura is inmiddels 13 jaar en traint twee keer per week bij Snowriders in de sneeuwhal Montana in Brabant en een keer per week op de rollerbaan Ski-Mere in Almere. "In de zomer train ik op de waterschans de nieuwe sprongen die ik in de winter in de sneeuw wil maken. Op de waterschans train je met je gewone ski's en skischoenen (met een wetsuit aan) en land je na de sprong in het water", aldus Laura.

Meerdere malen eerste

In het seizoen 2019 is het skitalent meerdere malen eerste geworden bij internationale wedstrijden. In 2020 heeft ze helaas maar één internationale wedstrijd kunnen skiën. Hierbij werd ze tweede in haar leeftijdscategorie. Al snel kwamen alle trainingen en wedstrijden in het buitenland te vervallen door het coronavirus. Gelukkig konden de trainingen in Nederland meestal wel doorgaan. Laura hoopt nog deel te kunnen nemen aan een drietal Europacups in februari en maart. Het is nog niet zeker of deze doorgaan in verband met de coronamaatregelen.

Naast skiën heeft Laura ook nog een andere passie: tekenen (ook op de iPad) en knutselen. Op de vraag met wie ze wel een dagje zou willen ruilen antwoordt ze: "Met Mikaël Kingsbury een mogul skiër uit Canada. Hij is de beste van de wereld en Olympisch kampioen."
Laura wil zelf ook graag naar de Olympische Spelen. Daar traint ze veel voor. Als dat niet lukt dan wil ze ski-les gaan geven.

De jury beoordeelt de run op snelheid, skitechniek en sprongen. (Foto: Jan Segerius)