Toppers van de toekomst - Robin Dreyling

08 juni 2020 09:10

ALMERE - Topsport Flevoland stelt in de maandelijkse rubriek "Toppers van de Toekomst" in de Almere Deze WEEK, Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: triatlete Robin Dreyling.

Robin was ongeveer dertien jaar oud toen zij met triatlon begon. Ze is deze sport gaan doen, omdat haar vader ook aan triatlon deed. "Ik keek altijd bij de Challenge Almere en dat vond ik zo ontzettend tof."

Ze traint zo rond de twintig uur per week bij het RTC Almere. In het wedstrijdseizoen is dat wat minder, omdat ze dan natuurlijk wedstrijden heeft. Ze vindt zelf niet dat ze veel voor haar sport moet laten: "Ik vind het super leuk om te trainen. Het is maar net wat je belangrijk vindt, ik vind mijn sport heel leuk en heb er veel voor over".

4 Havo

Robin zit in 4 Havo op het Helen Parkhurst en kan school en sport goed combineren. Haar vrienden vinden het wel tof dat ze zo intensief met haar sport bezig is en soms ook een beetje raar, want hoe hou je het vol om vier keer per week om 7.00 uur 's ochtends in het zwembad te liggen!

Toen het coronavirus uitbrak, was Robin op trainingsstage in Mallorca. Het hotel ging in quarantaine en er kwam een straatverbod. Bij thuiskomst waren de zwembaden, de sportscholen en de atletiekbaan dicht, dus heeft Robin vooral zelfstandig getraind. Het fietsen en lopen ging prima, omdat je dit alleen kunt doen. Alleen dat ze niet kon zwemmen, daar baalde ze van: "Ik ben na 4 weken niet gezwommen te hebben, elke week twee keer in het buitenwater gaan liggen om alles een beetje op peil te houden". Er komen geen wedstrijden meer dus traint Robin vooral op plezier en bouwt zo langzaam op naar volgend seizoen.

Wat haar grootste kwaliteit is, vindt Robin lastig om over zichzelf te zeggen. Op sportgebied is het dat ze zichzelf altijd wel kan motiveren voor lange trainingen, ook al heeft ze hier niet altijd zin in. Haar ambitie is plezier houden in het sporten en als het kan haar doelen behalen.

Robin Dreyling in actie. (Foto: Christie Brouwer)