Toppers van de toekomstSenne Losekoot

27 november 2019 00:00

ALMERE - Topsport Flevoland stelt in de maandelijkse rubriek "Toppers van de Toekomst" in de Almere Deze WEEK, Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: skiër Senne Losekoot.

Skiën is een sport die je in Nederland niet makkelijk kunt beoefenen. Daarom zit Senne ongeveer zestien weken per jaar in Oostenrijk of andere landen waar bergen met sneeuw zijn. Met het RS Skiteam, een gecombineerd Oostenrijks/Nederlands team, traint Senne veel in Oostenrijk waar zij een eigen accommodatie hebben en veel internationale wedstrijdskiërs trainen.

Naast die zestien weken intensieve training in het buitenland, gaan de trainingen in Nederland ook gewoon door: skiën in Zoetermeer, krachttrainingen in Almere en conditietrainingen zoals hardlopen en wielrennen. "Dankzij Topsport Flevoland heb ik het afgelopen seizoen ook iedere week mogen trainen in het Almere Kenniscentrum Sport (AKT) waar ik samen met sporttalenten van andere sporten coördinatietrainingen kreeg", aldus een enthousiaste Senne.

Skivakantie

De nu 14-jarige Senne staat al vanaf zijn derde op ski's. Wat begon als een voorbereiding op een skivakantie, ging van een indoor skiclubje via een race team naar nu het RS ski-team. Ondertussen zit Senne ook in 3 Havo en dat is vooral veel plannen: "Omdat ik zoveel in het buitenland zit, mis ik veel. Gelukkig krijg ik verlof van school (Oostvaarders College Almere) en kan ik tijdens trainingskampen 's middags huiswerk maken. En tot nu toe gaat dit goed", vertelt Senne. "Mijn sportmentor helpt mij goed met plannen van lessen en toetsen".

Senne is twee keer tweede geworden op de reuzenslalom en dat smaakt naar meer. Het liefst, voor nu, eerste worden op het NK, maar dat is dit jaar niet gelukt. "Ik zit als 14-jarige in de categorie tot 16 jaar en winnen is dan lastig. Ik ben dan ook blij met mijn 8e plek", zegt een tevreden Senne. Ooit hoopt hij in een Worldcup te mogen skiën, "omdat dat iets is wat maar weinig Nederlanders gehaald hebben".

Senne Losekoot staat al vanaf zijn derde op ski's. (Foto: Jaco Duvekot)