Topprestaties karateka's Senshin

10 oktober 2009 07:00

BUITEN - De karateka's van Karateschool Senshin uit Almere Buiten hebben dit weekeinde van zich doen spreken. In Dalfsen vond het World Open Karate van de International Budo Federation plaats.


Op zaterdag werden de teamwedstrijden semi-contact afgewerkt, waar in elke gewichtsklasse één lid van elk team tegenover elkaar te staan. Het team dat de meeste van deze zeven partijen wint is kampioen. Op dit grote toernooi kwamen de broers Alfred en Christiaan van Est voor België uit. Dit team zette een onverwachte prestatie neer door maar liefst twee Nederlandse teams te verslaan en een Pools team. Doordat ze in de eerste ronde verloren kwamen ze in de verliezersronde terecht waar ze alleen nog kans maakten op de derde plaats. Ze herpakten zich volledig en haalden overtuigend de bronzen medaille binnen.
Ook werd individueel gestreden om een medaille. Christiaan van Est was hierbij zeer succesvol. Na een vrijloting in de eerste ronde verloor hij ongelukkig van zijn voor Nederland uitkomende opponent. In de verliezersronde versloeg hij vervolgens overtuigend de overige tegenstanders. Resultaat na vijf partijen: een welverdiende bronzen medaille. Het was een erg succesvol toernooi voor dit Belgische team.
Bij het onderdeel Kata (stijlvormen) werd Tina Bellemans wereldkampioene, bij het Kumite (vechten) werd Sofie Verhaeghen wereldkampioene en Jeltje Hellinckx derde. Op dit toernooi deden o.a. mee: Nederland, België, Duitsland, Oekraïne, Polen, Pakistan en meer. Meer info en foto's: www.senshin.nl.