Toren 1 wordt werk- en woontoren Stadgenoot in PoortArchitecten van Biq schetsen markant gebouw

25 februari 2009 08:00

ALMERE POORT - Biq is op 16 februari gekozen als de architect voor Toren 1 in Almere Poort. Het schetsontwerp van Biq is een origineel markant gebouw. De architecten van Biq hebben bovendien veel ervaring met het samenwerken met medeopdrachtgevers.


Toren 1 krijgt straks ongeveer honderd werk- en wooneenheden, waarvan de toekomstige huurders en kopers medeopdrachtgever worden. Als pioniers denken en beslissen de toekomstige bewoners mee over hoe de toren er straks van binnen en buiten uit komt te zien.
Het ontwerp van Biq biedt veel keuzemogelijkheden voor medeopdrachtgevers, omdat het nog niet ver is uitgewerkt. Bij de eerste architectenselectie op 4 februari was de opkomst te laag voor een definitieve keuze. Daarom is besloten een extra selectieronde voor professionals in te lassen op maandag 16 februari. In deze extra presentatieronde is de definitieve keuze gemaakt.

Ervaring met bewonersinspraak

De keuze van de professionals voor Biq was unaniem. De medeopdrachtgevers hadden met een kleine meerderheid van 1 stem Dedato Burobeb boven Biq gekozen. Een lid van de commissie: "De stem van de medeopdrachtgevers is zeker meegenomen bij de beslissing, maar na een lange discussie hebben we toch voor Biq gekozen. Zij hebben de meeste ervaring met bewonersinspraak en zijn hierover erg enthousiast. Ook het ontwerp zelf biedt veel ruimte voor inspraak."
Bijeenkomst 3 maart

De volgende bijeenkomst is op dinsdag 3 maart. Op deze bijeenkomst krijgen belangstellenden uitgebreid informatie over het hele traject en wordt het mede-opdrachtgeverschap toegelicht. Ook mensen die nog niet eerder betrokken waren bij het project, zijn van harte welkom.
Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor deze bijeenkomst op www.stadgenoot.nl/toren1; op deze site staat ook meer informatie over Toren1. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 3 maart vanaf 19.00 uur in WTC Alnovum, P.J. Oudweg 1 in Almere Stad.