Toren van Ophelia in Almere PoortNieuwe datum infobijeenkomst Kangoeroewoningen

17 september 2008 07:00

ALMERE - In het Homeruskwartier in Almere Poort staat een bijzondere woontoren gepland: de Toren van Ophelia. Een uniek gebouw, want de woontoren zal als eerste toren in Nederland kangoeroewoningen bevatten: een dubbel huis waarvan de beide delen via een inpandige doorgang met elkaar zijn verbonden. Op donderdag 18 september vindt een informatiebijeenkomst plaats voor geïnteresseerden.


Via kangoeroewoningen kunnen personen of gezinnen samenwonen met iemand voor wie zij zorgen, ieder in zijn eigen huis en toch dicht bij elkaar. In de Toren van Ophelia komt een groot aantal van deze kangoeroewoningen. Extra bijzonder aan dit project is, dat de toekomstige bewoners zelf de indeling en afmetingen van hun woning kunnen bepalen. Net als alle andere bouwprojecten in het Homeruskwartier wordt ook de Toren van Ophelia gebouwd op basis van mede-opdrachtgeverschap.
De informatiebijeenkomst op donderdag 18 september is voor iedereen die geïnteresseerd is in een kangoeroewoning in de Toren van Ophelia. Tijdens deze bijeenkomst vertelt Tamar Steenbergen van Delta Forte uitgebreid over het fenomeen kangoeroewoningen. Arie van der Neut van HVDN Architecten vertelt meer over deze unieke woontoren in Almere Poort en het mede-opdrachtgeverschap. De bijeenkomst vindt plaats in restaurant De Kemphaan in Almere in natuurcentrum het Eksternest aan de Kemphaanstraat 1, van 19.30 tot 21.30 uur. (Foto: aangeleverd)