Traditionele lekkernijen en gevoelige muziek

06 mei 2009 07:00

HAVEN CENTRUM - Avanti hield onlangs een intercultureel smulfeest in samenwerking met de Uyghur Supportgroep Nederland. Naast de traditionele lekkernijen was er ook gevoelige muziek.


Het kenniscentrum voor emancipatie, educatie en diversiteit hield in samenwerking met de Uyghur Supportgroep Nederland deze smulavond in het kader van 'inburgering andersom', waarbij Almeerders letterlijk aan een andere culturen konden ruiken en proeven. Ter afsluiting van de multiculti-kookcursus waren er gerechten en hapjes uit Turkije, Iran, Marokko, Frankrijk, Irak, de Nederlandse Antillen, Somalië, Afghanistan, China en Suriname. Een Uyghurees gezin nam ook een traditionele lekkernij mee. De ruim negentig bezoekers genoten van de diversiteit aan geuren, kleuren en smaken. "Een overweldigende avond met mannen en vrouwen van uiteenlopende culturen, en toch was het één groep genietend van tien gerechten uit verschillende landen", aldus één van de aanwezigen.
Verbinding en ontmoeting was het centrale thema. Gevoelige en pure muziek van de Uyghuren luisterden de avond op. Voor de nieuwe cursus is informatie/aanmelding in te winnen via: info@avanti-almere.nl.