Trainer-coach Rick Prins ziet kansen voor BVA"Over een paar jaar meedraaien in de top"

08 september 2009 07:00

PARKWIJK - Rick Prins heeft het eerste seizoen als trainer-coach bij de Badminton Vereniging Almere (BVA) achter de rug en dat is hem niet tegengevallen. Hij ziet volop kansen voor de vereniging om over enkele jaren in de top van de eredivisie mee te kunnen draaien.


Prins voelt zich volop gesteund door het bestuur en doet méér dan trainen en coachen. De trainer-coach draait volop mee in de sporttechnische commissie door onder meer beleidsondersteunende adviezen te geven. Niet voor niets heeft Prins onlangs zijn contract bij de vereniging met drie jaar verlengd.
"De vereniging beschikt over een uitstekende jeugdopleiding en over een aantal zeer talentvolle spelers en speelsters, die de eerstkomende jaren van zich zullen doen spreken", zegt Prins. "Met zes BVA-spelers in de nationale selectie, acht spelers op de Badminton Academies en 24 spelers op de Badminton School Almere moet dat positieve gevolgen hebben voor de hoogste teams van de vereniging."

BSA

Prins is betrokken bij de uiterst succesvolle Badminton School Almere. "Ik ben hoofdverantwoordelijk voor de trainingen die aan getalenteerde kinderen wordt gegeven. Die komen overigens niet uitsluitend uit Almere. Ook niet-Almeerders hebben de weg gevonden naar de Badminton School Almere en willen profiteren van het succes van deze opleiding."
Prins wil in het komend seizoen met team 1, Dekker Almere in het 'linker rijtje' eindigen en omdat met ingang van het seizoen 2009/2010 de eredivisie badminton tien teams kent, is een plek bij de eerste vijf een reële optie. Zeker nu Dekker Almere is versterkt met een groot Nederlands talent, de 17-jarige Josephine Wentholt.