Trakteer jezelf op een unieke reis naar IndiaSteun het project 'Mens en Mangroven'

08 juli 2009 07:00

ALMERE - De Almeerders Lida Dijkman en Carel Tenhaeff zetten zich in voor het project 'Mens en Mangroven', een project voor vrouwen in het mangrovengebied van Orissa, aan de Indiase oostkust. Mens en Mangroven helpt de bewoners extra zorg te bieden aan de mangroven en er tegelijkertijd extra inkomsten uit te halen.


Mangroven zijn een broedgebied voor vogels en zeedieren en bieden bescherming tegen getijdengolven die volgen op een aardbeving of cycloon. Ze zijn dus van levensbelang. Toch wordt het ene na het andere woud opgeofferd aan de 'vooruitgang'.

Komt dat zien!

Ga mee op reis naar dit Indiase gebied met Carel Tenhaeff, die er gewoond en gewerkt heeft. Maak kennis met India, Orissa, mangroven, het platteland. Twee tot drie weken lang wordt India bezien met een constructief-kritische knipoog naar heden en verleden. Er is aandacht voor cultuur, maar ook voor maatschappelijke ontwikkeling (projecten) en gewone mensen. Carel doet dit als vrijwilliger. De opbrengst gaat naar het project als medefinanciering; zo wordt het bedrag verdubbeld.
Kijk voor meer informatie over de kosten en vertrekdata in de advertentie of bel of mail Carel Tenhaeff via careltenhaeff@hotmail.com, 06-18207714. Meer informatie op www.mens-en-mangroven.nl in de rubriek 'nieuws'. Aanmelden voor een reis kan tot eind juli.