Trappedoelie - hoofdstuk 5

26 november 2008 08:00

Trappedoelie en de gouden usb-staf


Een vervolgverhaal op weg naar Sinterklaas.

Tot nog toe:
Dikke Dirk heeft de usb-staf van zwarte piet Trappedoelie gestolen en wilde tijdens de intocht iets ergs doen met Sinterklaas op 't Pannekoekschip. Johan en Anne konden dat gelukkig voorkomen, maar Dikke Dirk wist toch met de gouden usb-staf te ontsnappen…
Hoofdstuk 5: De plastic zak van Dikke Dirk

Sinterklaas zat verdrietig aan een tafeltje in 't Pannekoekschip. Zodra de televisieuitzending was afgelopen, ging hij ieder jaar als eerste naar Trappedoelie om de gouden usb-staf op te halen. En nu was die gestolen.
Eigenaar Edwin van Duist had de Sint wel zes gratis heerlijke pannenkoeken gegeven, maar toch kon Sinterklaas niet vrolijk worden. "Hoe moet ik nu aan de kinderen vertellen of ze zoet zijn geweest?"
Johan stond met Anne en haar vader ook sip te wezen. Liever had Johan met Anne romantisch aan één tafeltje een piratenpannenkoek willen eten, maar nu had hij van ellende helemaal geen honger meer. "We hadden de gouden usb-staf bijna te pakken", treurde hij. "Wat waren we toch dom om in die valstrik van Dikke Dirk te trappen."
Plotseling sprong Anne op. "Papa, jij hebt toch voor de krant foto's gemaakt? Daar staat Dikke Dirk vast ook op. Misschien kunnen we iets op die foto's zien."
De vader van Anne kon op zijn digitale toestel inderdaad de foto's terugzien. Dikke Dirk was er goed op te zien. "Van welke winkel is die plastic zak?", vroeg Johan. "Kan je daarop inzoomen?"
Op de bruin/blauwe plastic zak waren nu duidelijk de letters D en K te zien. Daaronder stond de tekst 'a new look' en het adres Markerkant 11-07 en het telefoonnummer 06-33694386.
"Dat is DK Salon. Daar loet ik altoed mijn haar knoepen", juichte Trappedoelie. "Johoen, bel ze oep en vraag naar mevroew Oens."
Snel belde Johan op. "Met Ans Knoop", hoorde hij.
"Dag mevrouw. U spreekt met Johan. Ik ben op zoek naar mevrouw Oens."
"Oens?", hoorde hij aan de andere kant van de lijn. "Ik ken geen Oens."
Trappedoelie schudde zijn hoofd. "Je hebt Oens op dit momoent aan de telefoen!", riep hij vol onbegrip.
"Oh!", zei Johan. "Ik heb Oens nu aan de lijn!"
"Zeg, jongeman", zei Ans. "Wat zijn dit voor geintjes. Wat wil je eigenlijk?"
"Ik bel namens Trappedoelie voor Ans. Maar hij spreekt dat uit als Oens. Vandaar."
"Ik ben Ans", zei Ans. "Trappedoelie is een trouwe klant van mij. Hij heeft van die mooie, sexy krulletjes in zijn haar. Wat wil hij?"
Johan zag hoe Trappedoelie bloosde. "Er is een jongetje dat iets van Sinterklaas gestolen heeft. En we hebben gezien dat die jongen een plastic tas bij zich droeg van DK Salon. Kent u hem? Hij heet Dikke Dirk."
Het bleef lang stil aan de andere kant van de lijn. Toen fluisterde Ans zachtjes: Dikke Dirk zit op dit moment in mijn zaak. Hij vroeg bij mijn collega Sabine om een 'new look'; een nieuw uiterlijk. Nu begrijp ik waaróm hij dat wil. Kom snel."
Sinterklaas veerde op uit zijn stoel. "Gelukkig. We hebben Dikke Dirk gevonden. Maar we moeten niet vergeten dat hij gevaarlijk kan zijn. We weten niet wát er precies in die plastic zak zit. Trappedoelie, doe alsjeblieft voorzichtig."
Trappedoelie had haast. Hij wilde snel naar kapster Ans toe. Ze had hem nooit verteld dat ze zijn krulletjes zo sexy vond. Johan en Anne keken elkaar aan. "Wij gaan met Trappedoelie mee."
De vader van Anne keek eerst bedenkelijk, maar zag tegelijkertijd dat het tweetal toch niet van hun plannetje af te krijgen zou zijn. "Oké dan", zei hij. "Doe voorzichtig, maar zorg ervoor dat Sinterklaas zijn gouden usb-staf terugkrijgt."
Omdat hij zijn pietendiploma heeft, was Trappedoelie met Anne en Johan als een bliksemschicht aangekomen op de Markerkant, bij DK Salon. Kapster Ans deed zachtjes de deur open. "Hij zit in de kapperstoel", fluisterde ze.
Trappedoelie keek haar stoer aan. "Mooie kroelen heb ik hè?", zei hij cool.
Ans haalde haar hand door zijn krulletjes. "Zeker, maar voordat het pakjesavond is, moet je het nog wel even knippen, hoor. Op zo'n feestdag moet je er natuurlijk wel goed uitzien."
Trappedoelie gaf Johan en Anne een knipoog en huppelde van geluk. "Ik heb afsproekje met Oens!". Hij maakte gekke dansjes in de hal.
"Ssst", bracht Ans haar vinger voor de mond. "Straks hoort Dikke Dirk je nog!"
Maar het was al te laat.
"Hellup!", brulde Dikke Dirk. "Daar heb je die ellendige zwarte piet weer, met zijn vrienden. "Allemaal plat op de grond liggen, anders gebeurt er iets heel ergs…"

Wordt vervolgd