Triathlon Vereniging Almere viert 25-jarig jubileum

22 december 2009 07:14

DE WERVEN - Triathlon Vereniging Almere viert vrijdag 18 december haar 25-jarig bestaan. Het jubileum wordt aangekleed met een feestavond, waar alle (oud-)clubbetrokkenen van harte welkom zijn.


De eerste triatlonvereniging van Nederland, dat was het idee dat onder anderen oprichters Joop van Daal, Brigitte Hulscher en Tineke Bergen op 18 december 1984 bewaarheid zagen worden. 25 jaar later is Triathlon Vereniging Almere nog steeds een vereniging in bloei, met de ambitie die de oprichters kenmerkte, nog altijd hoog in het vaandel.
TVA heeft in 25 jaar pieken en dalen gekend. De bloei van de triatlonsport eind jaren '80 en begin jaren '90 heeft de vereniging op de piek ruim 130 leden opgeleverd. Na een slechte periode eind jaren '90 waarin het ledental amper de dertig haalde, heeft TVA zich weer volledig weten te herstellen. De club, waarbij de jeugd nog altijd een speciale plek heeft, heeft momenteel een ledental van 112 man.
De avond wordt gehouden in het Sportcafé Almere Haven aan de Parkwerf 138. Door de feestcommissie is er gezorgd voor een programma met naast de onvermijdelijke toespraken ook voldoende ruimte voor ongenuanceerd feesten. Uiteraard zal een en ander tot in de kleine uurtjes doorlopen, triatleten zijn nu eenmaal van de lange adem. Voor aanmelding voor het feest wordt verwezen naar het nieuwsbericht op www.tvalmere.nl.