Troefcall: onbekend maar o zo leuk

03 juni 2010 07:00

STAATSLIEDENWIJK - Troefcall, wie kent het niet? Juist, bij veel Almeerders is dit oude kaartspel niet bekend. Dit kaartspel hoort tot het culturele erfgoed van Suriname en lijkt veel op klaverjassen. En het is zó leuk om te spelen, vertelt Eugenie van Ommeren, secretaris van de Troefcallclub Almere (T.C.C.A).


Door Eugenie van Ommeren

Bij T.C.C.A. kun je gewoon gezellig en ontspannen troefcallen. Voor degenen die dat willen bestaat ook de mogelijkheid om deel te nemen aan wedstrijden. T.C.C.A doet mee aan de landelijke troefcall-competitie van de Troefcall Sport Bond Nederland (T.S.B.N.). Bij T.C.C.A is iedereen welkom.
Jaarlijks organiseert T.C.C.A het 'Keti Koti'-troefcall-toernooi, waar iedereen aan mee kan doen. Zowel in verenigingsverband als individueel met eigen koppel. Er doen jaarlijks meer dan vijftig koppels mee aan dit toernooi. Dit jaar wordt het toernooi gehouden op zondag 4 juli om 14.00 uur in buurthuis Kolkzicht aan de Klokkeluiderstraat 57 in Stad.
Mensen die graag het spel troefcall spelen, maar ook zij die het spel graag willen leren, kunnen gewoon langskomen en de sfeer proeven. Er zijn altijd genoeg leden aanwezig die voor ondersteuning en begeleiding zorgen. De clubavonden zijn op vrijdag van 19.00 tot 23.00 uur in buurthuis 't Kardoes aan de J.G. Suurhofstraat 45 in Staasliedenwijk.
Neem voor meer informatie contact op met mevrouw Van Ommeren, 036-5231094/06-48071679 of de heer Relyveld, 06-44154520. Of kijk op www.tsbn.nl.