Tuinieren in het Vroege Vogelbos

15 oktober 2008 07:00

ALMERE - Almeerders die graag wat grotere 'tuinklussen' willen aanpakken, kunnen op zaterdag 18 oktober in het Vroege Vogelbos in Almere Haven helpen met het schonen van een poel en het maken van een broeihoop voor ringslangen.


Er wordt gewerkt van 10.00 tot 12.30 uur. Om 10.00 uur verzamelen de vrijwilligers bij de Schaapskooi aan de Muiderweg 8 in Haven. De poel is vrij ondiep en groeit vanzelf dicht met riet. Om voldoende water te houden voor de kikkers, padden en salamanders die zich hier voortplanten, wordt het riet gemaaid en het maaisel weggehaald. Het maaisel wordt nuttig gebruikt door er een broeihoop van te maken. Broeihopen zijn grote hopen organisch materiaal die door allerlei dieren gebruikt worden als schuilplek. Zo'n hoop is ook geschikt voor ringslangen om hun eieren in te leggen.

Vroege Vogelbos

Het Vroege Vogelbos in Almere Haven is een bijzondere plek. In dertig jaar tijd is hier een uniek bosgebied ontstaan, waar veel mensen gebruik van maken. Het bos is gebaat bij kleinschalig beheer, waardoor er meer variatie ontstaat en de natuur- en belevingswaarde toeneemt. Belangstellenden kunnen zich aanmelden per mail, kemenade@landschapsbeheer.net of door te bellen naar 0320-294939. (Foto: Landschapsbeheer Flevoland)