Twee aanhoudingen na aanrijding op de A6

17 augustus 2011 05:00

STAD - Zaterdagmiddag 6 augustus rond 15.45 uur vond op de A6, ter hoogte van afrit Almere Stad-West, een aanrijding plaats. Bij deze aanrijding waren drie auto’s betrokken.


Diverse getuigen verklaarden dat twee automobilisten elkaar tijdens het rijden over de A6 aan het hinderen en uitdagen waren. Hierop ontstond vervolgens een aanrijding tussen de twee.
De derde automobilist raakte ongewild ook bij deze aanrijding betrokken. Door de aanrijding kantelde zijn auto en gleed vervolgens enkele meters over de rijbaan. De bestuurder raakte hierdoor licht gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij mocht diezelfde middag het ziekenhuis weer verlaten.
De andere twee automobilisten, een 30-jarige man uit Amsterdam en 34-jarige man uit Almere bleven ongedeerd. Beide mannen zijn aangehouden voor het veroorzaken van gevaar of hinder op de weg en het veroorzaken van een ongeval met letsel tot gevolg. Onderzocht wordt wat de reden van de ‘verkeersruzie’ is geweest en hoe het ongeval vervolgens heeft kunnen gebeuren. Specialisten van de verkeersongevallendienst hebben ter plaatse daarom ook een uitgebreid onderzoek verricht. De A6 is door dit ongeval circa een uur afgesloten geweest.