Twee Almeerse DJ's starten radiostation op internetNEW FM: lekkerste beats voor jongeren

26 augustus 2009 07:00

ALMERE - "Een nieuw radiostation met 'all the hits, new music'…", zeggen Jonathan Baij (25) en Thom Bleeker (19). "Dat is New FM voor alle Almeerse jongeren." NEW FM begint vanaf 1 september op www.newfm.nl. "We zoeken nog medewerkers!"


Beiden zijn student aan de opleiding Media & Entertainment Management aan de Hogeschool InHolland in Haarlem en starten per 1 september hun nieuwe radiostation New FM. Thom: "We liepen al zeker een jaar rond om speciaal voor jongeren een radiostation via internet op te zetten. Almere is toe aan dit radiostation. We brengen heel gevarieerde muziek, afgewisseld met korte nieuwsflashes die echt op Almeerse jongeren afgestemd is. Zoals zo'n nieuwtje dat brommers op de rijbaan moeten rijden."
New FM brengt onder meer straatreportages, interviews met bekende en onbekende artiesten en gaat verslag doen van festivals binnen de regio. Jonathan: "En iedere week een partyguide, zodat je weet waar je moet zijn voor de leukste feesten."
De kracht van New FM ligt volgens de twee Almeerse DJ's juist in de combinatie van de muziekstijl en het informatieve deel. Thom: "We draaien Lady Gaga, Flo Rida, Quintino, maar ook Ali-B, Dio en Jason Mraz." Jonathan voegt eraan toe: "Onze slogan is niet voor niets "all the hits, new music". Het wordt geen 'praatradio'."
Via de website newfm.nl die vanaf 1 september online gaat kunnen luisteraars zelfs eerder uitgezonden interviews beluisteren, artiestennieuws en verschillende tips op het gebied van fashion, uitgaan en entertainment krijgen.
Het radiostation vervangt de plek van radiostation Airpeace, dat bekend stond om de 100 procent dance Music, die haar activiteiten na 631 miljoen uur staakt.
Thom en Jonathan zoeken nog andere enthousiaste jongeren tussen de 13 en 24 jaar om als verslaggever, webredacteur, promotiemedeweker of één van de vele andere functies aan de slag te gaan. Geïnteresseerd? Stuur een motivatiebrief met naam, achternaam en telefoonnummer naar: info@newfm.nl.