Twee miljoen voor leefbaarheidsaanpak

20 juni 2010 12:49

ALMERE - Het ministerie van Wonen, Wijken en Integratie (WWI) heeft de gemeente Almere een subsidiebedrag twee miljoen euro toegekend voor het oplossen van leefbaarheidproblemen, of het voorkomen van een verergering daarvan. Het geld is bedoeld voor de woonwijken Stedenwijk-Noord en -Midden, Staatsliedenwijk, een deel van Kruidenwijk en het centrum.


Het ministerie stelt dertig miljoen euro beschikbaar aan 22 gemeenten, waaronder de gemeente Almere. De bijdrage komt uit een totale pot van 60 miljoen euro voor wijken die niet behoren tot de veertig aandachtswijken, de zogenaamde pracht- of krachtwijken, maar wel te maken hebben met een vergelijkbare problemen.
De subsidieaanvraag die de gemeente Almere heeft ingediend is voor een deel gericht op projecten/programma's die het ontwikkelen van kinderen en jeugd stimuleren, en voor een deel op het meedoen van en door volwassenen. Er worden geen nieuwe projecten en programma's opgestart.
Ongeveer een kwart van de twee miljoen euro is aangemerkt als Wijkbudget 40. De bewoners in het gebied gaan bepalen aan welke impulsen dit geld wordt uitgegeven. Hierbij worden zij ondersteund door professionals van de gemeente en maatschappelijke instellingen.
De aanvraag is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen de gemeente en zeventien maatschappelijke partners in de stad.