Twee verliespartijen Almere Sailors

08 maart 2021 08:45

ALMERE – Almere Sailors heeft een zware week achter de rug. Voorafgaand aan deze week was de inschatting al dat Almere Sailors aan het einde van de poulefase het niet makkelijk zou krijgen. Donderdagavond werd thuis verloren tegen Yoast United en zondagmiddag werd in een uitwedstrijd verloren tegen Landstede Hammers.

Donderdagavond was vanaf de eerste seconde duidelijk dat Yoast United maar voor één doel naar Almere was gekomen. Almere Sailors werd verdedigend goed bij de basket weggehouden zodat in het eerste kwart al een stevig verschil ontstond. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een stand van 64–101.

Landstede Hammers

Zondag begon Almere Sailors tegen Landstede Hammers beter aan de wedstrijd, waardoor het in de eerste minuten een mooie voorsprong vasthield. Landstede had moeite om elkaar te vinden waardoor Almere Sailors de overhand in de wedstrijd leek te hebben. In de loop van het eerste kwart wisten de Hammers elkaar plots wel te vinden en namen ze een voorsprong welke ze voorzichtig uitbouwden naar 21 – 15 aan het einde van het eerste kwart. Het verloop van de tweede kwart was omgekeerd. Het eerste deel was voor de Hammers waardoor ze uitliepen naar 36 – 23. Het tweede deel was juist voor Almere Sailors waardoor een ruststand werd bereikt van 40 – 31. Na de rust ging de wedstrijd een lange tijd gelijk met elkaar op. Via een stand van 66 – 53 aan het einde van het derde kwart wist Almere Sailors tot 8 minuten voor tijd de wedstrijd redelijk goed te controleren en kwam het terug tot 69 – 59. Hierna begon Almere Sailors slordiger te spelen, wisten de Hammers elkaar beter te vinden en liepen de Hammers zonder al te veel inspanning uit naar een eindstand van 95 – 68.

Donderdag om 19:30 uur speelt Almere Sailors de laatste wedstrijd van de poulefase tegen Donar. Zaterdag 13 maart om 19:30 begint de Elite B fase met een thuiswedstrijd tegen BAL uit Weert. Beide wedstrijden zijn zoals altijd via de livestream (www.almeresailors.nl) te volgen.

Almere Sailors liep tegen twee nederlagen aan. (Foto: Marcel van Gaalen)