Tweede hockeyclub in AlmereArno Visser reageert op kritiek

23 september 2009 07:00

ALMERE - Sportwethouder Arno Visser heeft flink wat kritiek over zich heen gekregen, de afgelopen weken. Op pagina 3 ging hij al in op de wachtlijsten in het voetbal. Op meer punten wil hij graag reageren.

Vervolg van voorpagina

Almere '90 is gepromoveerd naar de hoofdklasse, maar de honkbalbond wil ze niet toelaten in verband met financiële huishouding. Volgens de club ligt de oorzaak bij het WK waar Almere goede sier mee maakte.

Visser: "Almere '90 heeft een probleem met de bond. Niet met mij. Daarnaast heeft de gemeenteraad besloten de burger niet op te laten draaien voor de realisatie van commerciële topsport. Dat beleid voer ik uit. Dat geldt overigens ook voor voetbal, volleybal en basketbal. Bovendien is er maar één echte honkbalclub in de stad. Dat is niet representatief voor 'de Almeerder'."
De NeVoBo (volleybal) wil het nationale team graag in Almere onderbrengen. De provincie Flevoland is enthousiast, Almere zou dat niet zijn.

Visser: "Almere is wel degelijk enthousiast. We zijn ook nog in onderhandeling met de NeVoBo. Maar dat betekent niet dat we op al hun eisen ingaan. Dan moet de Almeerse burger daar jaren voor blijven betalen. Dat wil ik niet. Dat de provincie wel enthousiast is, is logisch. John Bos (gedeputeerde van de provincie Flevoland, red.) heeft een budget tot zijn beschikking en hoeft zich daarbij geen zorgen te maken om het lokale huishoudboekje. Zo wilde ook de tennisbond naar Almere onder veel voorwaarden. Ze hebben uiteindelijk voor Amersfoort gekozen. Daar kan ik niets aan doen."
De wethouder zou met een hockeyende vriendin de hockeyclub voortrekken.

Visser: "Wat moet ik met die opmerking? Het lijkt op kinnesinne. Statistisch gezien heeft de hockeyclub zelfs te weinig velden. Dus moet het complex uitgebreid worden. Dat gaat bijvoorbeeld ten koste van de Jeu de Boulesvereniging en de landijsbaan. Met de schaatsvereniging zijn we goed in gesprek. Met de Jeu de Boulesvereniging nog niet. Ik kan overigens melden dat ik in gesprek ben met de hockeybond voor de oprichting van een tweede hockeyclub in Almere. Het ziet er naar uit dat dat ook gaat lukken. Deze week heb ik een gesprek met het nieuwe bestuur."