Tweede voorronde Almeriade in regen gevallen

04 juni 2010 10:22

STAD CENTRUM - Slechts twee uur duurde de tweede voorronde van de Almeriade afgelopen zondag 30 mei. Toen regende en waaide het zo hard dat de organisatie besloot een einde te maken aan het evenement op het Stadhuisplein dat eigenlijk een volle dag zou duren.


Regen, regen en nog eens regen. "Het is vreselijk in het water gevallen", vertelt Edo van Tienen, voorzitter van de Stichting Almeriade. De Almeriade is een evenement georganiseerd voor, door en met Almeerders waarbij de verschillende stadsdelen tegen elkaar strijden op de onderdelen voetbal, culinair, talentenjacht, gemengde sport en creativiteit. "We zijn 's morgens begonnen met opbouwen en omdat we wisten dat het zou gaan onweren en stormen hadden we het springkussen niet opgebouwd en het voetbal al afgeblazen. Het risico wilden we niet lopen. De kraampjes werden wel opgebouwd maar ook die hielden het na een uur voor gezien. Dus we zijn om twaalf uur begonnen en om twee uur hebben we de stekker eruit getrokken. Het was niet te doen, de artiesten stonden voor zichzelf te zingen", zegt Van Tienen teleurgesteld. "Het was jammer dat het in het water gevallen is, maar het is niet anders. Je moet toch verder. "
Stralend weer
Voor de derde voorronde, zaterdag 5 juni, verwacht Van Tienen stralend weer. Die wordt gehouden in de Havenkom van Almere Haven van 10.00 tot 16.00 uur en staat in het teken van de kinderen. Naast de vaste onderdelen, een gevarieerd podiumprogramma, een koekjesbak-wedstrijd en sport- en spel, zullen er de nodige springkussens staan voor de kleine Almeerders. Ook nemen deze editie de Brussen van stichting Brussen Flevoland deel aan diverse activiteiten en er rijdt een treintje. Aanmelden voor deze editie kan nog voor het voetballen en jeu de boules.

Meedoen kan nog

Daarna is er op zaterdag 12 juni nog een voorronde op de Grote Markt. De grote finale is op zaterdag 19 juni ook op de Grote Markt, waar de stadsdelen het in een laatste evenement tegen elkaar zullen opnemen. Aanmelden voor de verschillende onderdelen kan via www.almeriade.nl.