Twintig jaar Sportcentrum Centre Point

08 september 2009 07:00

STAATSLIEDENWIJK - Dinsdag 1 september 2009 viert sportcentrum Centre Point het heugelijke feit dat het precies twintig jaar geleden werd gesticht. Om dit te vieren kunnen nieuwe leden tot november gratis sporten bij het afsluiten van een lidmaatschap van een jaar.


Het centrum bestond twintig jaar geleden uit tien buitentennisbanen van gravel, acht binnentennisbanen van hard court, vier squashbanen en een multifunctionele sporthal. Eén van de oprichters en nu nog directeur Hans Bronkhorst liet er in 1992 vier squashbanen bij bouwen, waar squashvereniging Squashmere gebruik van maakt. Het mooiste succes in de geschiedenis was dat de KNLTB steeds meer gebruik ging maken van de binnen- en buiten tennisbanen en haar Nationale Trainingcentrum binnen Centre Point heeft ingericht.
De tien gravelbanen zijn inmiddels uniek te noemen, omdat in Nederland de wintervaste tennisbanen de meeste gravelbanen hebben verdrongen, hoewel de tennissers nog steeds de voorkeur geven aan de echte gravelbaan. Met het huidige klimaat is het ook mogelijk de gravelbanen het hele jaar open te houden.

Fitnesscentrum

In 2006 werd het sportcentrum overgenomen door de familie Pellikaan, die gespecialiseerd zijn in het maken en beheren van multifunctionele sportcomplexen. In de sporthal werd begin dit jaar een fitnesscentrum ingericht, waar groeplessen gegeven worden en cardio- en krachtapparatuur staan. Al bijna vierhonderd leden maken gebruik van deze faciliteiten. Er zijn verschillende lidmaatschappen mogelijk, waarvan het all-in-lidmaatschap het meest populair is, omdat iedereen naast fitness ook gebruik kan maken van alle andere faciliteiten.
Na twintig jaar is Centre Point nog steeds volop in ontwikkeling en vol toekomstplannen. Op termijn wil Centre Point een zwembad bouwen en alle faciliteiten uitbreiden.
Sportcentrum Centre Point

Koninginneweg 1
1312 AW Almere
036-5336736
www.centre-point.nl