Twitterende wijkagent rolt wietplantage op

04 april 2012 05:00

FILMWIJK - De wijkagent van Filmwijk heeft met behulp van bewoners via Twitter een wietplantage opgerold. Een 23-jarige Almeerder is daarbij aangehouden. In de woning bevond zich een in werking zijnde wietplantage met ruim 150 plantjes.


In de vorstperiode merkten omwonenden dat er in de bewuste woning weinig sneeuw op het dak van de woning bleef liggen. De wijkagent ontving via Twitter enkele Direct Messages met daarin details van de woning, de bewoner en verdachte omstandigheden. Alle informatie werd doorgezet naar de recherche. Nadat er voldoende ernstige bezwaren bleken te bestaan, werd de woning vorige week betreden en bleken alle vermoedens van de buurtbewoners gegrond. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt en zal een berekening worden gemaakt met betrekking tot crimineel verkregen vermogen.
De aanhouding via de twitterende agent is natuurlijk opmerkelijk, maar de Politie Flevoland waarschuwt om criminele- of gevoelige informatie niet zomaar via Twitter publiekelijk te versturen. De wijkagent had met de bewoners een speciale afspraak gemaakt en zij stuurden hun informatie via een Direct Message. Dan krijgt alleen de ontvanger het bericht te zien.
Criminele informatie kan bijvoorbeeld worden gemeld via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.