Uitleg over voordelen LED-lamp Campagne GroenLinks op Dag van de Duurzaamheid

22 september 2009 06:40

STAD CENTRUM - De Dag van de Duurzaamheid werd woensdag 9 september gehouden en was voor de fractie van GroenLinks reden om voor het stadhuis Almeerders te wijzen op de nieuwe, energiezuinige LED-lampen. Er werden ook drie LED-lampen verloot.


Leden van GroenLinks informeerden het publiek over deze nieuwste generatie LED-lampen, het meest energiezuinige en duurzame alternatief voor de gloeilamp. De lamp spaart de natuur en de portemonnee. Want zo'n LED-lamp is maar liefst 90 procent zuiniger dan de gloeilamp en dat levert een besparing op van wel 17 euro per jaar. Maar ook is er 45 kilo minder CO2-uitstoot per jaar. De lamp gaat bovendien 25 jaar mee.
GroenLinks noemde het 'merkwaardig' dat de gemeente Almere, die toch pretendeert duurzaamheid te willen promoten, tijdens deze Dag van de Duurzaamheid geen publieksactie organiseerde. Uiteraard is GroenLinks ingenomen met het feit dat minister Cramer Nuon heeft geholpen om diezelfde dag eindelijk de eerste paal van het Zoneiland Almere te slaan, maar volgens GroenLinks zou de gemeente de bevolking op meer manieren moeten betrekken bij de noodzakelijk omwenteling naar meer duurzaamheid. Een gemiste kans voor het duurzaamheidslab van de gemeente.