Uitreiking 'Bloem van Almere' tijdens talkshow Avanti

29 april 2021 08:00

ALMERE – Om de kracht van vrouwen te vieren en bijzondere vrouwen op het voetstuk te plaatsen, benoemt platform Avanti Almere in samenwerking met de gemeente dit jaar meerdere 'Bloemen van Almere'. Op 30 april reikt wethouder Froukje de Jonge deze eervolle titel uit aan autisme-ambassadeur Dieuwertje Blijenberg tijdens de talkshow Graag Gezien.

Avanti is het platform voor inclusiviteit in Almere. Aan de hand van maandprogramma's en actuele gebeurtenissen, worden er op verschillende manieren sociaal-maatschappelijke onderwerpen besproken. Op 30 april om 16.00 uur is de eerste aflevering van de nieuwe talkshow Graag Gezien, waarin Tanja Jess gasten aan de tand voelt over hoe zij de wereld zien. Deze keer is dat in het thema onbeperkt; hoe de wereld te benaderen als je een fysieke of mentale beperking in het leven hebt en hoe reageert de wereld op jou? Autisme-ambassadeur Dieuwertje Blijenberg maakt dit bespreekbaar voor anderen die hiermee worstelen door haar eigen verhaal te delen. Lees hier haar verhaal over leven met autisme. De talkshow is online te volgen na aanmelding via avanti-almere.nl.

De eerste Bloem van Almere werd overigens op 8 maart 2021, Internationale Vrouwendag, toegekend aan huisarts Noor Compier. Compier is een huisarts die exact weet wat er speelt in haar wijk. Haar werk houdt niet op bij de deur van de spreekkamer. Tips voor bijzondere vrouwen met maatschappelijke impact zijn welkom. Mail naar info@avanti-almere.nl met de naam van een indrukwekkende vrouw en waarom zij de titel verdient.

Noor Compier met de Bloemen van Almere. (Foto: Veerle Corstens, Avanti Almere)