Uitvaart Ad Bezembinder na inzamelactie

14 september 2011 05:00

KRUIDENWIJK – De uitvaart van de bekende Almeerse ondernemer Ad Bezembinder (59) is zaterdag onder grote belangstelling gehouden. Bezembinder was het gezicht en de drijvende kracht achter rondvaartbotenbedrijf Almere Veertje. De uitvaart werd mede mogelijk gemaakt door een inzamelactie onder zakenrelaties van Bezembinder.


De actie is op touw gezet door Almere City Marketing, OVSA (Ondernemersvereniging Almere Stad) en de Vereniging Bedrijfskring Almere. De organisaties stuurden deze week een e-mail naar zakenrelaties van Bezembinder, die na een kort ziekbed is overleden. ‘Ad heeft voor het toerisme en de promotie van Almere veel betekend. Duizenden toeristen en eigen inwoners hebben in de loop der jaren op zijn boten kennisgemaakt met de mooie kanten van Almere vanaf het water. Ad was een echte ondernemer, die zijn nek uitstak.’
De zakenrelaties schrijven dat Bezembinder zijn uitvaartverzekering niet goed geregeld had en vragen zijn zakenrelaties om een kleine bijdrage voor zijn uitvaartdienst. ‘Een bijzonder verzoek voor een bijzondere man.’ Het leidde zaterdag tot een bijzondere plechtigheid. In de aula van van de begraafplaats op de Kruidenweg konden Almeerders afscheid nemen van Bezembinder.