Ukkeltje dicht wegens illegale kinderopvang

30 april 2010 14:05

NOORDERPLASSEN - De gemeente Almere heeft donderdag een einde gemaakt aan een illegale vorm van kinderopvang bij Ukkeltje aan het Vooronder in Noorderplassen West. Het kinderdagverblijf voldeed al langer niet aan de voorwaarden van de Wet kinderopvang, maar bleef toch kinderen opvangen.


Zodra het laatste kind 's ochtends bij Ukkeltje was binnengekomen, werden alle kinderen per auto naar een adres in de wijk Tussen de Vaarten gereden. De kinderen brachten de dag door in de woning van één van de leidsters van Ukkeltje. 's Middags, voordat de eerste ouders arriveerden om de kinderen weer op te halen, werden ze teruggebracht naar het Vooronder.
De gemeente heeft de ouders donderdag opgevangen en verteld dat het kinderdagverblijf uit het register is verwijderd en dat zij daardoor ook geen recht meer hebben op subsidie. De ouders zullen voor hun kinderen ergens anders opvang moeten zoeken. Inmiddels zijn alle ouders telefonisch op de hoogte gebracht van de situatie. Ook heeft de gemeente de Stichting klachtencommissie kinderopvang op de hoogte gesteld omdat een soortgelijke situatie zich heeft voorgedaan bij een kinderdagverblijf in Amsterdam dat van dezelfde eigenaresse is.