Unieke prestatie Almeerse boksschoolSeconds Out levert drie bokskampioenen af

19 november 2009 08:00

POLDERVLAK - "Onze sportschool levert drie nationale bokskampioenen af. Dat is uniek voor Almere. Voor het eerst mag een Almeerder zich de beste bokser van Nederland noemen. Daar zijn we ontzettend trots op."


Eigenaar Erik Warmerdam van boks- en kickboksschool Seconds Out aan de Bakkenzuigerstraat kan zijn geluk niet op. Drie van zijn pupillen werden vorige week in Rotterdam Nationaal kampioen. "Waarvan twee in de A-klasse", zegt Warmerdam. "Dat is het allerhoogste niveau bij de amateurs. Precies hetzelfde als de prestaties van een bekende bokser als Arnold Vanderlyde."
Volgens Warmerdam waren de Nederlandse kampioenen bijna altijd van de bekende boksscholen afkomstig. "Maar nu dus uit Almere. We hebben wat dat betreft echt een overwicht doorbroken. Natuurlijk zijn we daar enorm trots op. Zeker ook omdat wij één van de weinige boksscholen in Flevoland zijn."
In Rotterdam liet Tom Cohen zich in de A-klasse tot Nederlands kampioen kronen in de klasse tot 91 kilogram. Ook Suriël Hooker werd in de A-klasse Nederlandse kampioen tot 75 kilogram. De derde Nederlands kampioen is een dame: Dounia Sayd. Zij deed dat in de B-klasse in de gewichtsklasse 69 kilogram. "Zij krijgt daardoor de mogelijkheid om een keer mee te draaien met de Arnold Vanderlyde Boxing Academy. En er bestaat de mogelijkheid dat ze zich kwalificeert voor de Olympische Spelen in 2012. Dounia traint zo hard dat ze daar wel eens in de klasse tot 66 kilogram zou kunnen uitkomen."