'Universiteit in kasteel Almere'

19 november 2008 08:00

ALMERE - Mac3Park Businesscenters wil het onafgebouwde kasteel van Almere in ontwikkeling nemen. Eigenaar projectontwikkelaar Gravin is al jaren op zoek naar een koper. Volgens het bedrijf is het kasteel bij uitstek geschikt voor de vestiging van een universiteit.


Mac3Park , dat momenteel het voormalig BDF-terrein in Almere ombouwt tot het Creative Campus Almere, ziet ook kansen voor een herontwikkeling van het kasteel. "Dat past prima binnen onze ambitie om in Almere verder door te groeien", vertelt manager Peter Broer.
Onderwijs is in Flevoland volgens Broer nog een ontbrekende schakel. "Daarom lijkt het zoeken naar een geschikte locatie voor educatieve activiteiten niet meer dan logisch", zegt hij. "Maar dat kan alleen gebeuren wanneer de gemeente en de provincie ook partners worden. Het kasteel kan een flinke aantrekkingskracht op studenten hebben. De locatie krijgt met een bestemming universiteit een enorme statuur, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Nyenrode."
In de visie Peter Broer biedt de locatie voldoende ruimte voor een ambitieuze aanpak waarbij er niet alleen fraaie lesruimtes zullen zijn, maar ook bedrijfsruimte voor spin-offs en studentenwoningen.