UPC Holland Triathlon 'beste regio-evenement' van het jaar

10 juni 2009 07:00

ALMERE - Bij de uitreiking van de Nationale Evenementenprijzen 2009 is de UPC Holland Triathlon verkozen tot 'Beste Regio-Evenement op het gebied van Sport'. De Stichting 'Nationale Evenementen Prijzen' reikte de prijs donderdag 4 juni uit. In 2001 werden de Nationale Evenementenprijzen voor het eerst uitgereikt.


In de categorie sport worden evenementen met een grote betekenis voor een regio om hun onderscheidende rol beloond met een prijs. In 2008 vond het wereldkampioenschap plaats in Almere. De organisatie heeft nog geen juryrapport ontvangen, maar denkt gewonnen te hebben mede dankzij dit WK, de vele vrijwilligers die meehielpen en omdat het een heel weekend plaatsvond.

Tweede plaats voor Popfestival ZAND

Daarnaast was Almere met het Popfestival ZAND genomineerd in de categorie 'beste stadspromotie-evenement'. ZAND is als tweede geëindigd in deze categorie na de Vlootdagen in Den Helder en voor de Deventer Boekenmarkt. In deze categorie wordt beoordeeld welk evenement de meeste waarde heeft gehad voor een stad in het afgelopen jaar.
Almere zesde 'Evenementenstad van het Jaar'

In de categorie 'Evenementenstad van het Jaar' is de stad Almere op de zesde plaats geëindigd. De trofee werd door Almere City Marketing (ACM) en de gemeente Almere in ontvangst genomen. Almere heeft deze prijs te danken aan het grote aantal evenementen dat vorig jaar in de stad plaatsvond, zoals ZAND, de UPC Holland Triathlon, de Kerstparade en de Landelijke Intocht van Sinterklaas. Winnaar in deze categorie werd Arnhem. Deze stad mag zich het komende jaar 'Evenementenstad van het jaar' noemen.