Update: woninginval na mogelijke schietpartij Kruidenwijk

06 mei 2020 00:00

KRUIDENWIJK – Burgernet heeft een oproep gedaan voor getuigen van opnieuw een mogelijke schietpartij in de omgeving van de Distelweg in Kruidenwijk. Getuigen worden opgeroepen 112 te bellen. Op dit moment cirkelt er een politiehelicopter boven de wijk. De melding kwam om 11.49 uur.

 

HV Almere meldt dat omstreeks half 12 er bij de meldkamer een melding binnen kwam dat er schoten zouden zijn gehoord aan de Melkdistelstraat in Kruidenwijk, op dezelfde locatie waar op 1 én 4 mei al een schietincident plaatsvond. Er zijn geen gewonden gevallen en het is nog onduidelijk wat het doelwit was van de schietpartij.

 

De politie is momenteel in de wijk aan het zoeken en heeft hier onder andere een politiehelikopter en een hondenbrigade voor ingezet.

 

Om 13.10 uur arriveerde een arrestatieteam (AT) en een onderhandelaar probeerde contact te maken met (een) aanwezige(n) in een woning aan de Melkdistelstraat. Om 13.40 uur is een inval gestart en om 13.55 uur is het AT daadwerkelijk de woning binnengetreden. Om 14.07 uur werd de actie van het AT beëindigd en heeft de politiehelikopter het luchtruim van Almere verlaten. De recherche is gestart met verder onderzoek in de woning, maar daar bleek uiteindelijk niemand aanwezig te zijn. De politie zet het onderzoek voort.

 

Sluitingen

Afgelopen maandag werden in de vroege ochtend op de Melkdistelstraat en op het Freyaplantsoen twee woningen beschoten. Er bleek meerdere keren op beide woningen te zijn geschoten. Afgelopen vrijdag werd er in de Melkdistelstraat ook al geschoten.

Burgemeester Franc Weerwind heeft op basis van informatie van de politie gisteren besloten twee woningen te sluiten die vorige week vlak achter elkaar werden beschoten in Kruidenwijk en Poort. De sluitingen gelden in eerste instantie voor zes weken.

Het arrestatieteam is een woning aan de Melkdistelstraat binnengevallen. (Foto: HV Almere)

Gerelateerd

EHBT
Omroep Flevoland