UWV Netwerktraining 45-plus

14 april 2010 07:00

ALMERE - Roger Klaversteijn-Rosner, voormalig directeur in het basisonderwijs, deed onlangs mee met de UWV Netwerktraining voor 45-plussers.


"Ik was uitgenodigd voor een netwerkbijeenkomst voor werkloze 45-plussers. Mijn mede-lotgenoten hadden allemaal een andere achtergrond, van IT-manager tot lampenverkoper. Iedereen heeft een verhaal. Wat mij opviel is dat deze meesten nog steeds verbaasd zijn over het feit dat zij zijn ontslagen."
Mede dankzij het aanstekelijke enthousiasme van de cursusleiders Simone Schipper en Ineke van Galen verviel niemand in zelfbeklag. "Deelnemers wisselden ook telefoonnummers uit en gaven elkaar tips en trucs. Er was goed onderling contact. Vanaf de eerste bijeenkomst was er sprake van een positieve en optimistische sfeer."
Gaandeweg vielen er toch deelnemers af. Klaversteijn-Rosner: "Omdat ze een baan hadden gevonden. De overblijvers reageerden blij en werden bevestigd in hun overtuiging dat het ook hun zou gaan lukken."
De door het UWV georganiseerde netwerkbijeenkomst voor 45-plus-werklozen is een prima initiatief om mensen op een andere manier bij elkaar te brengen en om contact te maken. "Telefoon en e-mail zijn prachtige instrumenten, maar contact maak je met mensen, direct en persoonlijk."