Vaccinatie in sporthal gestart

22 februari 2021 11:40

DE WERVEN - Maandagochtend is in de sporthal aan de Parkwerf begonnen met het vaccineren van Almeerders tegen COVID-19. Zorgmedewerkers zijn eerst aan de beurt op deze nieuwe locatie. Vanaf donderdag worden inwoners van 80+ en ouder gevaccineerd.

Er zijn vier vaccinatielijnen in de hal. Dat betekent dat per dag 560 AstraZeneca-vaccins kunnen worden geprikt voor zorgpersoneel en nog eens 336 met het Pfizer-vaccin voor 80-plussers. GGD Flevoland gaat inwoners van Flevoland vaccineren conform de vaccinatiestrategie van de Rijksoverheid. Mensen die in aanmerking komen voor een vaccinatie krijgen een uitnodiging thuisgestuurd, zij hoeven hier niets voor te doen. Wanneer zij een uitnodigingsbrief hebben gekregen kunnen zij bellen voor een afspraak via het telefoonnummer dat vermeld staat in de brief.

De vaccinatielocatie in de sporthal is zeven dagen per week van 09.00 uur tot 16.30 uur geopend en op dinsdag en donderdag ook 's avonds tot 20.00 uur. Er worden uitsluitend mensen gevaccineerd die een afspraak hebben gemaakt aan de hand van de uitnodigingsbrief van het RIVM.

De vaccinaties in de sporthal zijn maandagochtend gestart. (Foto: Fred Rotgans)