Vakantieworkshop Kids Kunst Kijken gaat over stilte

28 februari 2012 06:00

FILMWIJK – Hoe stil is het op SITE2F7 rondom Museum De Paviljoens? En kun je stilte eigenlijk vangen en aan mensen laten zien? Tijdens de speciale vakantieworkshop Kids Kunst Kijken op woensdag 29 februari gaan kinderen van 6 tot 12 jaar samen met een museumdocent op onderzoek uit en maken daarna een eigen kunstwerk.


In 2009 ging kunstenaar Sarah van Sonsbeeck voor de tentoonstelling Unknown Territory 2009 op zoek naar het stilste plekje op SITE2F7 en maakte hier het kunstwerk ‘Eén kubieke meter stilte’ voor. Ze ving letterlijk de stilte in een glazen kubus. In de huidige tentoonstelling ‘De Nederlandse identiteit? De Kracht van Heden’ is haar glazen kunstwerk weer te zien en wordt het voor deze vakantieworkshop als inspiratiebron gebruikt.

Tijdelijke dingen

De kavel SITE2F7 is het enige plekje in Almere dat nog geen bestemmingsplan heeft en bestaat daarom uit veel tijdelijke dingen: huisvesting voor jongeren, de dependance Villa Parkhurst, de Blowboot, een opslagterrein van de gemeente Almere en Museum De Paviljoens. Nadat de kinderen dit terrein hebben onderzocht, maken ze een kunstwerk waarin zij de stilte van SITE2F7 vangen.
De workshop duurt van 14.00 tot 16.00 uur en wordt gehouden in Museum De Paviljoens aan de Odeonstraat 3. De kosten zijn 2 euro per kind. Aanmelden: stuur een e-mail naar educatie@depaviljoens.nl of bel 036-5450400.