Van der Steur start Informatie college

23 maart 2018 13:12

Door Robert Mienstra

ALMERE - Informateur Ard van der Steur is vandaag begonnen met de verkenningen voor een nieuwe coalitie. De VVD mocht als grootste partij de besprekingen beginnen en schoof de oud-minister van justitie naar voren als informateur.


Samen met Hilde van Garderen, de lijsttrekker van de winnende VVD, bekeek hij vanmiddag even de raadzaal. "Ik ga eerst gesprekken beginnen met alle partijen", zei Van der Steur vanmiddag. "Daar trek ik mijn conclusies uit en geef ik de VVD een advies hoe verder te gaan. Of ik daarna verder ga als formateur zien we wel weer."

Vanuit het stadhuis bereikten deze krant berichten dat er vooralsnog ingezet gaat worden op een winnaarscoalitie van VVD, PvdA, Groenlinks, PvdD en ChristenUnie. Daarop is nog geen bevestiging. Het geruchtencircuit komt inmiddels wel goed op gang. Als D66 toch nog gevraagd gaat worden voor de coalitie dan zou Fons vander Ham de kandidaat zijn voor de post economie, melden bronnen. Ook de naam van Rene Maertens van de VVD viel voor een wethouderschap van Sport en eventueel onderwijs. Het blijft allemaal koffiedik kijken en heel premature. Mocht er een wethouder van de PvdD komen, dan zou Almere de eerste stad in Nederland zijn met een wethouder van die partij. Of  de PvdD daadwerkelijk in het college wil, meldt Almere DEZE WEEK zo spoedig mogelijk.