Van Rheenen Sport reikt 10.000e diploma uit

03 december 2008 08:00

ALMERE - Bijna 12,5 jaar nadat het eerste zwemdiploma is uitgereikt bij Van Rheenen Sport aan het Rie Mastenbroek Sportpark in Kruidenwijk, is afgelopen zaterdag het tienduizendste zwemdiploma uitgereikt aan Milan Oosterdijk. Sinterklaas kwam langs om alle kinderen die dag hun A-diploma te overhandigen.


Van Rheenen Sport opende in april 1996 haar deuren. Eigenaar Jan Willem van Rheenen: "We zijn begonnen met een aantal gymnastieklokalen, waarbij de judosport de basis vormde. Inmiddels hebben we een aantal keer verbouwd op onze hoofdvesting op het sportpark Rie Mastenbroek 2 (aan de Mosweg Kruidenwijk) en bieden we enorm veel activiteiten aan. Naast fitness, spinning en de groepslessen is zwemonderwijs een belangrijk onderdeel."
Vijftien docenten geven van maandag tot en met zondag zwemlessen, waaronder voor het A-, B- en C-diploma, babyzwemmen, aquasportief maar ook zwemmen voor ouderen. "Mensen met long- en huidproblemen kunnen hier zonder problemen zwemmen", vertelt Van Rheenen. "Chloor in een zwembad kan irriterend zijn op de luchtwegen. Wij desinfecteren met zout. Zout-electrolyse is een waterbehandeling waarbij het schoon is zonder dat er veel chloor in het water zit. Het astmafonds raadt deze zwembaden aan voor astmapatiënten."
Voor de zwemlessen is nog voldoende ruimte. Door het aantal docenten kunnen alle kinderen snel beginnen met de lessen.

Van Rheenen Sport

Rie Mastenbroeksportpark 2
Mosweg, Almere
036-5347131
info@vanrheenensport.nl