Vanavond extra gemeenteraadsvergadering

30 april 2020 00:00

Door Robert Mienstra

ALMERE - Ulysse Ellian (VVD) en Toon van Dijk (PVV) hebben een extra raadsvergadering aangevraagd omdat drie moskeeën in Almere vrijdag willen starten met een versterkte oproep. De raadsvergadering is online te volgen op https://almere.notubiz.nl/ Aanvang 19.00 uur

"Ik vind het buitengewoon onwenselijk dat drie moskeeën een versterkte oproep laten horen", zegt Ellian. "Een gebedsoproep, voor de Moslims de Azan is een geloofsbelijdenis waarin wordt gezegd Allah is groot, Allah is de enige God voor ons. Dat is heel iets anders dan te zeggen 'over een minuut begint de moskee-dienst. Het is een geloofsbelijdenis. Dat is zeker in deze crisistijd onbegrijpelijk dat je dit wilt doen. Het kan er toe leiden dat mensen denken dat de moskee open is, dat mag nu dus helemaal niet. Als je in deze tijd van crisis saamhorigheid voorstaat, wat is er dan precies saamhorig aan als je jouw geloof opdringt aan anderen. Juist in tijden van crisis moet je dit helemaal niet doen."

Ellian vindt het de moeite waard om er vanavond met de raad over te spreken. "We kunnen met elkaar verkennen wat de burgemeester in dit geval kan doen want die gaat over de openbare orde in de stad. Een redenering kan zijn dat een versterkte oproep de openbare orde gaat verstoren."

Ulysse Ellian (VVD). Foto uit periode voor Corona. (Foto: aangeleverd)

Gerelateerd

HV Almere
Rijbewijs in een dag