Vandalen steken insectenhotel in brand

06 mei 2020 00:00

ALMERE - Vandalen hebben de afgelopen vrije dagen gebruikt om het insectenhotel langs het Natuurpad rondom stadslandgoed De Kemphaan in brand te steken. "Het is helemaal verdwenen, met insecten en al verbrand. Wie doet zoiets? Waar zit dan je verstand?", reageert boswachter Rob Koetsier.

"Dit goedwerkende hotel bood onderdak aan veel insecten en bezoekers konden zo het werk van deze ijverige beestjes volgen", aldus de boswachter van Staatsbosbeheer. Het insectenhotel was in 2007 gebouwd tijdens de Doe- en Kijkdag van Staatsbosbeheer. Het bestond uit verschillende verdiepingen en bood onderdak aan insecten als kevers, spinnen en bijen. "Het stond er al jaren en was goed bewoond, maar er is niks meer van over."

Ook Marjolijn Veenstra, raadslid voor de Partij voor de Dieren in Almere, vindt het een ongebrijpelijke actie. "Soms word je gewoon hopeloos als je weet dat mooie initiatieven zo de grond in getrapt worden", reageert zij op Facebook. "Het gaat niet goed met de insectenpopulatie, maar dat kan de brandstichter vast weinig schelen. Triest."

Staatsbosbeheer vraagt mensen die iets gezien hebben, dat te melden via via almeerderhout@staatsbosbeheer.nl.

Het insectenhotel langs het Natuurpad is met insecten en al verbrand. (Foto's: Rob Koetsier)