Veel aanmeldingen voor rommelroutes

14 september 2011 05:00

TUSSEN DE VAARTEN - De Bloemenbuurt, Landgoederenbuurt en Bouwmeesterbuurt vieren zaterdag 24 september nationale Burendag met een rommelroute. Er zijn al vele aanmeldingen binnen voor deze routes. Vaak doen meerdere buren in een straat mee.


Tijdens de rommelroute mogen bewoners hun overtollige huisraad verkopen vanuit hun eigen woning, voortuin of garage. Almeerders kunnen zo kennismaken met de wijk en haar bewoners en natuurlijk jagen op koopjes. De Bloemenbuurt start om 10.00 uur, om 11.00 uur gevolgd door de Landgoederenbuurt en weer een uur later in de Bouwmeesterbuurt. Elke rommelroute duurt vier uur.
Iedere deelnemer is herkenbaar aan een raamposter. Bezoekers kunnen met een plattegrond de rommelroute bewandelen. Deze plattegrond is vanaf 21 september op www.rommelroutealmere.nl te downloaden. Deze website gaat op 16 september online. Aanmelden kan via de site www.mooizogoedzo.nl. Klik daar op de link naar de Burendag. Daar staan links om in te schrijven. Na afloop van de routes is het mogelijk voor bewoners om spullen op aangewezen plaatsen en vastgestelde tijden te zamelen voor een goed doel: het Voedselloket Almere. De rommelroutes worden mogelijk gemaakt door Mooi Zo, Goed zo en georganiseerd door bewoners uit de wijk. Voor meer informatie over de rommelroutes en de deelnemers kun je kijken op: www.rommelroutealmere.nl (vanaf 16 september).