Veel online informatie op buurtniveau

03 juli 2007 08:00

ALMERE - De website Buurtlink.nl biedt berichten, foto's en nieuwtjes uit de buurt. Buurtlink.nl is een initiatief van de Stichting Buurtlink die als doel heeft de sociale cohesie in de buurten te bevorderen.


Buurtbewoners kunnen op Buurtlink.nl met elkaar communiceren en houden hun eigen buurtsite actief. Iedereen kan meewerken aan een goed geïnformeerde, betrokken en gezellige buurt. Bewoners kunnen zich er uitspreken over het wel en wee van de buurt en zaken van de gemeente aan de kaak stellen. Foto's van evenementen, buurtberichten, gevonden voorwerpen, vraag en aanbod, het weer en een plattegrond van de omgeving geeft de bezoeker een beeld van activiteiten in de wijk.

Op stap met de buurt

Onlangs schreef Buurtlink.nl en de Sponsor Loterij de SponsorBingoLoterij uit, een landelijke wedstrijd uit waarmee bezoekers van de website een 'dagje weg' konden winnen voor zichzelf en 24 buurtgenoten. Francisca Vet uit Kruidenwijk won hiermee voor Almere een bezoek aan De Grootste Bingo Show Ooit in Ahoy Rotterdam, waar vorige week optredens plaatsvonden van onder andere Frans Bauer en Jan Smit. "Ik vertrok met 22 buren en vrienden, naar Rotterdam. Voor diverse optredens en konden we prijzen winnen. We hebben de polonaise gedanst met Frans Bauer!", vertelt Francisca. "Verder kreeg iedereen die meeging met de bus een mp3-speler en een t-shirt van buurtlink.nl." Omdat het busbedrijf het liet afweten bij het ophalen van de groep, werd de groep gecompenseerd met een etentje bij wokrestaurant Atlantis in Almere Haven. Francisca: "Uiteindelijk gingen we met negen man uit eten op kosten van Buurtlink.nl, dit maakte de dag weer helemaal goed."