Veel sfeer bij Jazz below the Sea

24 juni 2009 07:00

STAD CENTRUM - De vijftiende editie van Jazz below the Sea was sfeervol. Naar schatting namen vijftienduizend bezoekers een kijkje bij het muziekfeest dat gehouden werd op verschillende podia op de Grote Markt, Belfort, Brouwerstraat en Forum. Het afsluitende optreden van de Wicked Jazz Sounds Band was een echte climax.


Zaterdag waren toonaangevende jazznamen zoals Peter Beets, Margriet Sjoerdsma, Rita Reys, Saskia Laroo, Deborah Carter, the Basily Boys, Willem Hellbreker en Divertido naar Almere gekomen.
Voorzitter Franc Heijke kijkt voldaan terug op het festival: "Het is natuurlijk altijd moeilijk in te schatten welke bezoekers speciaal voor Jazz below the Sea naar het centrum kwamen en welke niet, maar ik heb de hele dag genoten. En ik zag andere mensen dat ook doen."
Jazz below the Sea is een nieuwe weg ingeslagen. Het is de bedoeling dat het hele jaar door live jazz naar Almere komt. Onder de noemer Jazz below the Sea Deze Week vinden er wekelijks diverse optredens plaats in de Almeerse horeca, waaronder Anno, Lido, Wow Under, Voor Pampus, veelal op de zondagmiddag of vrijdagavond. Daarnaast heeft het bestuur heeft een aantal uitgangspunten en ambities vastgesteld, waarmee de stichting de komende jaren de combinatie van Almere en Jazz op de kaart zet, ontmoetingen en verbindingen in de samenleving organiseert, en het bedrijfsleven nadrukkelijk uitnodigt om in te stappen in een nieuwe vorm van business meetings. Een en ander is te lezen op de vernieuwde en verfrissende website van de stichting: www.jazzbelowthesea.nl.