Veerdienst Almere - Huizen start weer

03 april 2010 10:16

HAVENKOM - De veerdienst tussen Almere Haven en de haven van Huizen wordt per donderdag 1 april nieuw leven ingeblazen door de firma Almere Veertje. Het is de bedoeling dat de veerdienst tot eind september in de vaart blijft.


Uitbater Ad Bezembinder van Almere Veertje is verheugd dat de veerdienst weer in ere wordt hersteld. "Het is alweer een aantal jaar geleden dat de mogelijkheid bestond om naar Huizen en vice versa te varen. Wij denken dat er in het zomerseizoen voldoende animo voor zal zijn."
De boot vaart straks alle weekeinden, alle feestdagen en in de vakantieperioden. Elk half uur wordt vertrokken van het veerhuisje in de Havenkom. De boot vaart naar de haven in Huizen, waar aangelegd wordt bij de Kalkovens. Daar vertrekt de boot precies op het hele uur weer naar Almere. Een entreekaartje voor de overtocht kost 4,50 euro. Kinderen van 3 tot 12 jaar en 65-plussers hoeven maar 3,15 euro te betalen. Bezembinder: "Het schip is speciaal geschikt om fietsen mee te vervoeren, dus het is ideaal om een mooie fietstocht te maken", zegt Bezembinder. De laatste boot uit Almere vertrekt op vaardagen om 20.30 uur, de laatste boot uit Huizen om 21.00 uur. Informatie: www.almereveertje.nl.