Veertig duizend euro voor een party-dagje Tussen de Vaarten geniet op duur buurtfeest

17 juni 2009 07:00

TUSSEN DE VAARTEN - Het eerste buurtfeest dat onlangs in Tussen de Vaarten voor bewoners is gehouden, was volgens de organisatie "een groot succes", dankzij "het prachtige weer en het gevarieerde programma." Het feest kostte 40.000 euro en duurde slechts één dag.


Circa 3.000 buurtbewoners waren vorige maand op buurtfeest Tussen de Vaarten afgekomen. Aan de zeskamp deden zes teams mee. Verschillende buurtbewoners hadden zich in teams aangemeld en deden mee aan het buikschuiven, het tobbedansen en levend tafelvoetbalspel en nog veel meer. Op sportieve wijze gingen zij met elkaar de strijd aan. Tussendoor waren er vele acts te zien op het open podium, met dansers en zangeressen uit de buurt en de musical Sing-a-long van Faust Theaterschool. Ook artiest Hakim trad op voor de allerkleinsten. Na de prijsuitreiking en de bingo waren er optredens van Trafassi en Wolter Kroes. "Het was een geweldige gemoedelijke sfeer waar veel buurtgenoten - jong en oud - op een andere manier kennis met elkaar konden maken", aldus de organisatie.

Kosten

Het buurtfeest dat vorige maand één dag duurde en alleen voor bewoners uit Tussen de Vaarten bestemd was, kostte 40.000 euro. Dit geld was vrijgemaakt door de gemeente na de rechtzaak tegen de AH Weernekers. De supermarkt moest 100.000 euro aan te gemeente betalen omdat deze te laat in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten open ging. Daarna maakten de supermarkt en de gemeente de afspraak dat het geld besteed zou worden in de wijk zelf, waaronder een wijkgericht feest. De overige 60.000 euro is gegaan naar Brede School Het Meesterwerk en naar buurtcentrum Cobra om plafonds te verlagen.