Veldexcursie Natuurboulevard Almere

15 oktober 2008 07:00

ALMERE - Ervaar de rust, ruimte en vogelrijkdom in Flevoland tijdens een veldexcursie op zaterdag 18 oktober in Almere.


Onder leiding van de Vogel- en Natuurwacht Zuidelijk Flevoland wordt van 10.00 tot 14.00 uur in de nabijheid van de Lepelaarplassen gefietst. De tocht start vanaf bezoekerscentrum 'De Trekvogel' en gaat langs de Oostvaardersplassen-west, de kwelzones en de Lepelaarplassen. Aansluitend geeft Natuur en Milieu Flevoland om 14:30 uur in bezoekerscentrum De Trekvogel een presentatie van een toekomstige Natuurboulevard Almere met fantastische invullingen voor de functies natuur, water, wonen en recreatie langs de kust van Almere.
Eind vorig jaar lanceerde Natuur en Milieu Flevoland samen met andere milieufederaties, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer 'De Vlinderstrik' als uitdagend groen perspectief voor de Noordvleugel van de Randstad waartoe Almere behoort. De Natuurboulevard Almere is een uitwerking van een deel van deze 'Vlinderstrik'. Natuur en Milieu Flevoland biedt de 'Natuurboulevard' als uitdagend perspectief aan, aan de gemeente Almere.
De Natuurboulevard Almere is een onderdeel van de campagne 'Mooi Flevoland' van Natuur en Milieu Flevoland, gericht op het nog meer beleven en verfraaien van Flevoland. www.natuurenmilieuflevoland.nl.